Ons Verhaal

Het was een mooie lentedag in 1961. Op de Kalverweg in het pittoreske dorpje Schoonrewoerd werd flink gesleuteld en geklust in de schuur van Johan Blitterswijk. Fietsen en bromfietsen werden hier goed onderhouden en er kon ook getankt worden. Al met al was niks onmogelijk in de garage van Johan.

Na een aantal jaar huppelden Jan en Bert rond in de garage van hun vader. De kleine kereltjes keken vol bewondering naar hoe hij alle voertuigen opknapte. Samen hielpen ze met de kleine klusjes die hij hen had gevraagd te doen. Dag in dag uit waren ze in de garage van hun vader te vinden. Op een gegeven moment wisten ze het zeker. Als zij later groot waren, zouden ze het met z’n tweeën overnemen.

In 1971 werden de spullen gepakt, maar ver gingen ze niet. Het nieuwe adres was een paar honderd meter verderop. Aan Dorpsstraat 55 werden de fietsen en bromfietsen vervangen door auto’s. Garage Blitterswijk was een feit! De jongens waren al een stuk groter geworden. Zo gingen ze nu zelf ook in de weer met sleutels, tangen en ratels. Het was een komen en gaan van nieuwe en gebruikte auto’s, onderdelen en banden. Begin jaren tachtig gingen Jan en Bert in dienst bij hun vader. Die droom van vroeger werd steeds meer werkelijkheid.

In 1988 werd Garage Blitterswijk officieel merkdealer van Suzuki. Als dorpsgarage vonden zij het belangrijk om een merk te vertegenwoordigen. Hoe het vroeger begon in de schuur van Johan met fietsen en bromfietsen, was het nu uitgegroeid tot het ware Suzuki Blitterswijk Schoonrewoerd. De jaren vlogen voorbij en het ging steeds beter. Tot op een gegeven moment Jan en Bert besloten om de zaak van hun vader over te nemen. In 2003 was die droom van vroeger dan ook écht uitgekomen! Bij de jongens kon iedereen terecht voor verkoop, onderhoud en een lekker bakje koffie. Jarenlang was er een hechte samenwerkingsband en liep alles op rolletjes. Helaas was er in 2018 een enorme tegenslag. Jan kwam in het voorjaar plotseling te overlijden. Dat was een bijzonder harde klap voor het gehele team. Bert ging alleen verder met de zaak. Hij wilde er voor gaan dat de droom van hun tweeën bleef bestaan.

Het werk werd weer opgepakt en de verkoop ging gelukkig vlot. Dat het weer goed ging, werd bewezen in januari 2020. Suzuki Blitterswijk werd beloond met de titel: Beste Merkdealer van de provincie Utrecht. Dat is iets om met z’n allen trots op te zijn!